Jak warzyć Czarne Krzyżackie?

0
325

Izba Smaku i Trunków Domowych wraz z Wielką Konfraternią Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła zaprasza miłośników chmielowego trunku na Warsztaty Domowego Piwowarstwa, które odbędą się w dniach 5-7 marca 2010 r. w Parparach k/Sztumu (woj. pomorskie).

Uczestnicy warsztatów nauczą się warzyć Czarne Krzyżackie – ciemne piwo górnej fermentacji. Witold Cyranowicz, organizator warsztatów, zapewnia, że Czarne Krzyżackie jest potomkiem piw warzonych w średniowieczu. 7 marca, (niedziela) we wczesnych godzinach popołudniowych w Drewutni wszyscy zainteresowani będą mieli też okazję wysłuchać kursu profesjonalnej oceny win, który poprowadzi Witold Makowski z gdańskiej firmy Oliwa i Wino”.

Warsztaty są nieodpłatne, a odbędą się w gospodarstwie agroturystycznym w Parparach niedaleko Sztumu. Zapisy i informacje: warsztaty.piwne@parpary.pl