fbpx

Jak warzyć Czarne Krzyżackie?

Izba Smaku i Trunków Domowych wraz z Wielką Konfraternią Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła zaprasza miłośników chmielowego trunku na Warsztaty Domowego Piwowarstwa, które odbędą się w dniach 5-7 marca 2010 r. w Parparach k/Sztumu (woj. pomorskie).

Uczestnicy warsztatów nauczą się warzyć Czarne Krzyżackie – ciemne piwo górnej fermentacji. Witold Cyranowicz, organizator warsztatów, zapewnia, że Czarne Krzyżackie jest potomkiem piw warzonych w średniowieczu. 7 marca, (niedziela) we wczesnych godzinach popołudniowych w Drewutni wszyscy zainteresowani będą mieli też okazję wysłuchać kursu profesjonalnej oceny win, który poprowadzi Witold Makowski z gdańskiej firmy Oliwa i Wino”.

Warsztaty są nieodpłatne, a odbędą się w gospodarstwie agroturystycznym w Parparach niedaleko Sztumu. Zapisy i informacje: warsztaty.piwne@parpary.pl

McHale - baner - kwiecień 2024
Syngenta baner Treso
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.