Grupa PKM DUDA zbiera nagrody na targach POLAGRA FOOD 2008

0
405

Spółki z grupy Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A.: Stół Polski, Polska Wołowina oraz Hunter Wild zebrały szereg nagród na tegorocznych Międzynarodowych Targach Poznańskich Polagra-Food 2008. Swoją ofertę zaprezentowało w Poznaniu ponad 400 wystawców z kraju i zagranicy. N

– Z ogromną przyjemnością przyjąłem informację o przyznanych nam nagrodach – powiedział Maciej Duda, Prezes Zarządu Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA. – Wysoka jakość produkcji jest jednym z najważniejszych priorytetów naszej działalności biznesowej. Cieszę się, że zyskuje ona uznanie ekspertów, zwłaszcza, że w targach uczestniczą najlepsi producenci z całego świata.

Znakami Poznaj Dobrą Żywność – ważnymi do 2011 r. – zostały wyróżnione Kiełbasa Myśliwska, Kiełbasa Krakowska oraz Kiełbasa Żywiecka produkowane przez Stół Polski, spółkę z Grupy Kapitałowej Polski Koncern Mięsny DUDA. Certyfikat przyznawany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Pana Marka Sawickiego odebrała Pani Halina Osińska, Dyrektor Sprzedaży PKM DUDA. Prawo do znaku PDŻ przysługuje już 19 produktom z oferty spółek należących do grupy. Jego celem jest promocja towarów spożywczych o najwyższej jakości, poprzez dostarczanie konsumentom informacji pomagającej w wyborze najlepszych produktów.

Wyróżnienie specjalne – puchar i dyplom – otrzymała w konkursie Mister i Junior Eksportu Produktów Żywnościowych 2008″ spółka Polska Wołowina, za produkowane i eksportowane Ćwierci wołowe.

“Sarna – szynka z/k” firmy Hunter Wild – otrzymała z kolei wyróżnienie Prezesa Krajowej Rady Izb Rolniczych, jako produkt odznaczający się szczególnymi walorami jakościowymi i ekonomicznymi. Nagrodę z rąk Pana Marka Sawickiego, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi odebrał Pan Daniel Ratajczak, kierownik działu marketingu PKM DUDA.

Hunter Wild dostarczył także comber z sarny do najbardziej prestiżowego polskiego konkursu kulinarnego pod nazwą “Kulinarny Puchar Polski”, w którym mistrzowie kuchni walczyli o miano najlepszego kucharza w kraju. Podczas tegorocznej edycji daniem głównym, którego sposób przygotowania oceniało międzynarodowe jury, był comber z sarny z dodatkiem żurawiny i polskiego miodu pitnego.

źródło: DUDA SA, opr. MS/Wrp.pl
na foto: Na zdjęciu Pan Daniel Ratajczak kierownik działu marketingu PKM Duda oraz Pani Alicja Rogalska Wiceprezes Zarządu Polskiej Wołowiny

Informacje o firmie:
Polski Koncern Mięsny DUDA jest grupą powiązanych kapitałowo firm sektora rolno – spożywczego z terenu całej Polski. Liderem Grupy, która zatrudnia obecnie ponad 2500 osób, jest Polski Koncern Mięsny DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie – od 2002 roku spółka giełdowa. W ciągu pięciu lat od wejścia na GPW PKM DUDA stał się jednym z trzech największych na polskim rynku podmiotów branży mięsnej, który obejmuje ponad 30 powiązanych kapitałowo spółek. W skład grupy wchodzą firmy: PKM DUDA S.A., Polska Wołowina, Hunter Wild, Makton, Eurosmak, Fedrus, Stół Polski, ZM Paruzel, NetBrokers, EURO DUDA, PZZ Dystrybucja, DUDA Distribution, New Logostic, Meat Service, AGRO DUDA, Wizental, Bioenergia, Agronet, Agrofirm, Agrohop, Agroprof, Rolpol oraz Przedsiębiorstwo Budowlano – Inwestycyjne. Od 2006 r. Polski Koncern Mięsny DUDA S.A. inwestuje na Ukrainie – obecnie do Grupy Kapitałowej PKM DUDA wchodzi Grupa Kapitałowa Rosan AGRO oraz m.in. firmy Ekspress oraz Pieprzyk Rogatyn.  Zakłady produkcyjne Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA posiadają uprawnienia unijne oraz wdrożony system HACCP. Grupa eksportuje swoje produkty m.in. do większości krajów Unii Europejskiej, a także na rynki Dalekiego Wschodu. N”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności