Europejski smak w Wietnamie

Konferencja prasowa kampanii Tradycja, jakość i europejski smak” w Ho Chi Minh City w Wietnamie.”

W dniu 27 września odbyła się konferencja prasowa kampanii promocyjno-informacyjnej pt. Tradycja, jakość i europejski smak”. Podczas spotkania przedstawiciele największych zakładów mięsnych w Polsce oraz Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) przybliżyli główne cele kampanii, walory europejskiego mięsa i jego przetworów oraz możliwości eksportowe polskich zakładów mięsnych.

Po uroczystym otwarciu konferencji przez Prezesa UPEMI Wiesława Różańskiego głos zabrali specjaliści i eksperci oraz przedstawiciele polskich zakładów mięsnych.
Blisko 50. przedstawicieli wietnamskich mediów przybyło na spotkanie. Liczne wywiady i otwarta dyskusja niewątpliwie przybliżyła szczegółowe cele projektu, możliwości eksportowe Unii Europejskiej, w tym także polskich zakładów mięsnych. Ta żywa dyskusja pozwoli zobrazować wietnamskim przedsiębiorcom i producentom europejski rynek mięsa, jego przetwory, a co najważniejsze przyczyni się do wzmocnienia współpracy pomiędzy krajami Unii Europejskiej, a Wietnamem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności