Innowacyjne połączenie produkcji trzody i pomidorów zaproponowali Duńczycy. Do konkursu innowacji rolnych, zorganizowanego przez duńską fundację architektoniczną Realdania, zgłoszono projekt postawienia chlewni ze szklarnią na dachu w Galten na Jutlandii.
Korzyści wynikające z systemu połączenia produkcji trzody chlewnej i pomidorów to przede wszystkim redukcja emisji gazów cieplarnianych oraz eliminacja nieprzyjemnego zapachu z chlewni. Przyszłościowa chlewnia byłaby najnowocześniejszym przedsiębiorstwem rolnym w tym kraju, a przewidywany potencjał produkcyjny mógłby wynieść 20 tys. szt. trzody rocznie. Szklarnia na dachu wykorzystywałaby ciepło z chlewni, nawozami byłyby świńskie odchody. Dodatkowy aspekt projektu to możliwość utylizacji przez rośliny szklarniowe dwutlenku węgla wydychanego przez zwierzęta. Inwestycja ma rozpocząć się wiosną 2010 roku, a produkcja ruszy w dwa lata później.