Co z dioksynami w niemieckich paszach?

W nawiązaniu do notatki prasowej z dnia 14 stycznia 2011 r. Główny Lekarz Weterynarii informuje, że przekazane przez władze niemieckie na dzień dzisiejszy dane wskazują, iż nie stwierdzono kolejnych dostaw produktów pochodzenia zwierzęcego z gospodarstw, w których stosowano skażone dioksynami pasze.

Ponadto, do chwili obecnej nie ma żadnych informacji, aby mieszanki paszowe zawierające dioksyny zostały dostarczone do Polski.

Zgodnie z oceną przeprowadzoną przez niemiecki Federalny Instytut Oceny Ryzyka nie występuje ryzyko konsekwencji zdrowotnych dla konsumentów spożywających w krótkim okresie jaja i drób.

Przeprowadzone przez stronę niemiecką badania laboratoryjne wołowiny oraz mleka nie wykazały przekroczenia limitu zawartości dioksyn.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności