fbpx

Cenimy zdrowie – stawiamy na żyto

W środę odbyła się konferencja „Cenimy zdrowie – stawiamy na żyto” oraz w finał VIII Ogólnopolskiego Konkursu Piekarsko-Cukierniczego.

Tegoroczne seminarium poświęcone było wykorzystaniu żyta w piekarstwie i cukiernictwie. Wykładowcy przybliżyli słuchaczom aspekty technologiczne, zdrowotne i marketingowe, zachęcając do wykorzystania żyta nie tylko do produkcji pieczywa, lecz także ciast i przekąsek, by zagospodarować niszę na rynku wypieków.

Podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk wręczył dyplomy laureatom konkursu. W tym roku komisja wybierała najlepsze produkty piekarnicze spośród zgłoszeń 11 firm z całej Polski, w kategoriach: chleb żytni, chleb mieszany, pieczywo drobne z udziałem mąki żytniej, przekąski i wyroby ciastkarskie z udziałem mąki żytniej.
Wydarzeniu towarzyszyła wystawa wypieków biorących udział w konkursie.

AT za MRiRW

McHale - baner - kwiecień 2024
Syngenta baner Treso
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.