Rada Nadzorcza Krajowej Spółki Cukrowej S.A. 28 stycznia powołała z dniem 1 marca 2016 roku Pawła Piotrowskiego na stanowisko prezesa Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. z siedzibą w Toruniu na okres kadencji zarządu.
Nowy prezes KSC jest absolwentem Wydziału Prawa Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, który ukończył z tytułem magistra prawa. Na Akademii Medycznej w Warszawie uzyskał tytuł magistra farmacji. W okresie od stycznia 2006 roku do lutego 2008 roku, sprawując funkcję Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Skarbu Państwa, nadzorował m.in. Krajową Spółkę Cukrową S.A. z siedzibą w Toruniu, w okresie restrukturyzacji działalności spółki. W okresie sprawowania funkcji wiceministra Skarbu Państwa zdobył szeroką wiedzę na temat branży spożywczej oraz sektora cukrowniczego, w którym działa Krajowa Spółka Cukrowa S.A., ze szczególnym uwzględnieniem specyfiki kształtującego się w tym okresie rynku cukru w Europie.
Obi oba