Na skwerze Kościuszki w Gdyni od 16 do 18 lipca 2010 r. na kilkunastu stoiskach będą prezentować się gospodarstwa ekologiczne i agroturystyczne oraz lokalni producenci żywności regionalnej z Warmii i Mazur, w ramach imprezy Mazury w Gdyni”.”
Wysokiej jakości żywność i wyroby artystów ludowych będzie też można kupić podczas Kiermaszu Produktów Regionalnych i Rękodzieła, który będzie trwał od 16 do 18 lipca 2010 r. Obok gości z sąsiedniego województwa, w kiermaszu wezmą też udział przedstawiciele Kaszub, Kociewia i innych rejonów naszego województwa.
To pierwsza taka wspólna prezentacja, organizatorzy będą zapraszać do współpracy także inne regiony Polski.
Na kiermaszu zaprezentują się producenci wędlin, pieczywa i ciast, serów i wyrobów mlecznych, nalewek, piw z małych browarów, miodów naturalnych i pitnych, przetworów owocowych i warzywnych oraz gotowych potraw tradycyjnych, z których wiele znajduje się na liście produktów tradycyjnych województwa pomorskiego i województwa warmińsko-mazurskiego. Zaproszone zostały małe rodzinne gospodarstwa ekologiczne i agroturystyczne, koła gospodyń wiejskich, lokalni wytwórcy nagradzani przez organizacje ekologiczne oraz firmy z terenu Mazur i Pomorza – łącznie ok. 23 wystawców.
Kiermasz Produktów Regionalnych i Rękodzieła
Czas: 16-18 lipca 2010 r., godz. 10.00-20.00
Miejsce: Gdynia, skwer Kościuszki
Wstęp wolny